sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremePretoplo za ta čas in brez podvigov izven urejenih prog

Pretoplo za ta čas in brez podvigov izven urejenih prog

Del šolarjev končuje z zimskim počitnicami, drugi jih začenja. In slednji bodo imeli temperaturno bolj prvomajske počitnice. V prihodnjih dneh bo še topleje. Če bodo jutranje temperature še blizu povprečja za ta čas, pa ga bodo popoldanske temperature presegle za kar 15 st. C in nas tako bolj kot na konec februarja spominjale na začetek maja.

Zaradi občutne otoplitve bo v prihodnjih dneh snežna odeja v gorah še nekoliko bolj nestabilna, kar predstavlja veliko nevarnost proženja plazov. Predvsem bodo nevarna prisojna pobočja, kjer se lahko že na majhnih strminah prožijo plazovi mokrega snega, ti bodo lahko tudi večjih razsežnosti.

Ponoči bo na Primorskem in Notranjskem oblačno in marsikje megleno z rahlim rosenjem, nekaj megle bo proti jutru lahko nastalo tudi v zatišnih legah osrednje Slovenije in na Koroškem, drugod bo jasno. Predvsem v višjih legah in tudi po nekaterih nižinah vzhodne Slovenije bo vso noč pihal JZ veter in v teh krajih bo jutro toplo s temperaturami od 6 do 10 st. C. Precej bolj sveže bo v alpskih dolinah in na Koroškem, kjer bo lahko tudi malo pod ničlo.

Tudi čez dan bo v večjem delu Slovenije sončno, na Primorskem in Notranjskem pa se bo še naprej zadrževala megla ali nizka oblačnost, iz katere bo ponekod lahko občasno rahlo deževalo ali rosilo. Ob okrepljenem JZ-dniku bodo temperature v vzhodni polovici Slovenije presegle 15 stopinj. Najtopleje bo na Štajerskem, Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se bo ogrelo do 18 st. C, le kakšna stopinja manj bo v Prekmurju, drugod bo od 11 do 14 st. C.

V torek se bo tudi marsikje na Primorskem in Notranjskem delno zjasnilo, megla bo vztrajala le še na Obali in na Krasu, kjer se temperature čez dan ne bodo veliko spreminjale. Drugod se bo po hladnem jutru močno ogrelo. Marsikje bomo prvič letos izmerili 20 stopinj. Podobno vreme z le majhno možnostjo za nastanek jutranje megle bomo imeli tudi v sredo, četrtek in petek. Ker se bo nad nami zadrževala zelo suha zračna masa, bodo temperaturna nihanja med nočjo in dnevom velika. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča