Prevejšek vodilni, Murn s poškodbo

0
179

Na prestižnem etapnem tekmovanju, ki od 17. do 19. maja poteka na 133 letnem velodromu v Brnu na Češkem, je po štirih etapah, od skupno petih, med dečki A vodstvo prevzel naš Mai Prevejšek (Adria Mobil).

Na mednarodnem tekmovanju 500 + 1 krog za veliko nagrado Zemako se za naslove najboljših v več kategorijah meri 209 kolesark in kolesarjev iz 9 držav. Danes bodo na sporedu še zadnje etape, člani bodo prevozili 101, članice, starejše mladinke in starejši mladinci 61, mlajši mladinci 51, mlajše mladinke in dečki A 31, deklice A pa 21 krogov.

Po dveh dneh med člani vodi Matevž Govekar v dresu slovenske reprezentance, Jaka Špoljar je na 26. mestu, Boštjan Murn pa je v četrti etapi grdo padel, si zlomil ključnico in s tekmovanjem ne bo nadaljeval. Med starejšimi mladinkami je Neža Zupanič na 7. mestu, Špela Colnar je 14., v vodstvu je Čehinja Anna Jabornikova.

Med starejšimi mladinci je Žak Eržen, ko vozi za reprezentanco Slovenije, na 9. mestu, vodi Čeh Matyaš Kobližek. Med mlajšimi mladinci so Jakob Omrzel 7., Nejc Peterlin 17., Vid Murn 23. in Tim Mervar 31., vodi Poljak Patryk Goszcurny. Med dečki A je odlično nastopil Mai Prevejšek in prevzel vodstvo v skupnem seštevku z največ zbranimi točkami, Maj Novak je 18. Med deklicami A je v vodstvu domačinka Emilie Jarošova, Iva Colnar je 4., Laura Peterlin pa 9.
(foto: Jan Brychta)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj