torek, 23 aprila, 2024
DomaLokalnoPrevidno na avtocesti med Obrežjem in Drnovim

Previdno na avtocesti med Obrežjem in Drnovim

Zaradi del je na avtocesti med Obrežjem in Drnovim od 14. 7. promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Postavljena je delovna zapora, najvišja dovoljena hitrost je 80 km/h.

Policisti so od vzpostavitve zapore na tem odseku obravnavali že več prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženih 16 vozil. V nesrečah ni bi nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na vozilih. Ugotavljamo, da številni vozniki ne upoštevajo omejitev hitrosti, se nepravilno razvrščajo, pred zaporo menjavajo pasove in ne upoštevajo zadostne razdalje med vozili. Omenjene kršitve pomenijo večje tveganje za nastanek prometnih nesreč, obenem pa vplivajo na manjšo pretočnost prometa.

Ta konec tedna zaradi začetka počitnic v več evropskih državah pričakujemo povečan promet v smeri proti Hrvaški. Voznike pozivamo k strpnosti in jim svetujemo, da dosledno upoštevajo cestno prometne predpise in so pozorni na morebitne spremembe prometne signalizacije. Pred potovanjem naj se informirajo o morebitnih zastojih na cestah in stanju na mejnih prehodih ter se na pot odpravijo pravočasno, še sporočajo s PU Nm.

Foto: PPP Novo mesto

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča