PREVIDNO: Nekoliko višje lahko drsi

0
270

V soboto lahko ob padavinah od jutra do večera predvsem na območju Notranjske in Kočevske med približno 500 in 1000 m nadmorske višine pojavljata žled in poledica. Omenjena pojava bosta zjutraj in dopoldne možna tudi v višjih legah osrednje in severovzhodne Slovenije, vendar bosta manj izrazita. Tudi za Dolenjsko ta pojav, vsaj poledica ni izključena.

Ponoči bo oblačno. Proti jutru se bodo predvsem v južni in zahodni Sloveniji začele pojavljati padavine. Burja na Primorskem se bo znova nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 6 °C.

V soboto bo oblačno, padavine se bodo zjutraj in dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo večinoma deževalo, v severni polovici Slovenije pa sprva snežilo. Čez dan se bo meja sneženja dvigala. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 10 °C.

V nedeljo bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah bo deževalo. Burja na Primorskem bo zvečer ponehala. V ponedeljek bodo na vzhodu krajša obdobja sončnega vremena, drugod bo oblačno. Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno še deževalo. Ob morju bo pihal jugo. (ARSO)