Pr’Hostar 2‰ v Cineplexxu Nm. Hudo iskreno. Smeha ne manjka ;)

0
852

Gorenjska naveza, ki je pred šestimi leti poskrbela za film Pr’Hostar in je bil najbolj gledan celovečerni film v samostojni Sloveniji, nam tokrat ponuja nadaljevanje, ali pač novo zgodbo zanimivega razpleta slovenskega temperamenta, prepletenega s številnimi etničnimi in ‘menedžerskimi’ podvigi, družino, kar je tipično za naš prostor. Ta torek je bila premiera tudi v novomeškem Cineplexxu. Gost je bil igralec in soscenarist Dejan Krupić.

Film Pr’Hostar 2‰ je nova zgodba, ali pač nadaljevanje prve, kjer lahko spremljamo majhnega človeka, ki ne klonil kapitalizmu, ali pa se poveže in upre in je lahko prekleto uspešen. Vsi ti dialogi gledalca navdušijo, ga morda spomnijo na njegov vsakdan, na osebne tegobe, a še vedno z optimizmom.

Film je čudovit oris slovenskega sobivanja, nategovanja, prevlade posameznikov in v nasprotnem primeru druženju nategnjenih in zanimive ter spoštljive harmonije ljudi, ne glede na nacionalnost, ki iz dreka naredijo, če hočejo in ker so iznajdljivi, naredijo zlato.

Šele nekaj ur kasneje, po ogledu filma, upam da sem dojel sporočilo. Je smeh, ampak tudi sporočilo, da smo le…., ne glede na pedigre, funkcije, nacionalnost le…. LJUDJE, z vsemi pritiklinami, muhavostjo, težavami, kjer se slednje ne zmeni za vero, barvo kože, jezik. Res, pravi ruralni safari našega časa, ali pač balzam za dušo, kar ta film je. Čestitke.