Pri 83 letih pijan v nesrečo in še kaj

0
1381

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj pred 21. uro so bili sevniški policisti obveščeni o nevarnem ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi med Sevnico in Orehovim z vozilom ustavil sredi ceste in prižigal in ugašal luči na vozilu. Ugotovili so, da je 83-letni voznik osebnega avtomobila v krožišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v robnik. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

V priporu osumljenec, ki je večkrat trčil v službeno vozilo policije

Policisti so 27. 11. med na avtocestnem postajališču Starine opazili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo z nameščenimi registrskimi
tablicami, ki so bile očitno ponarejene. Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Voznik znakov
policistov ni upošteval, nadaljeval je z nevarno vožnjo, ves čas pospeševal hitrost, zapeljal preko mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti. V Dolenji vasi je zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil. 20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Med preiskavo kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto ugotovili, da je s kraja pobegnil voznik. 33-letnega osumljenca so 6. 12. izsledili in mu odvzeli prostost. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Prijeli tatu

Nekaj pred 16. uro so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi osumljenec odtujil oblačila in pobegnil. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilca. V okolici Krškega so opazili osebni avtomobil Audi, iz katerega je voznik med vožnjo skozi okno odvrgel več predmetov. 22-letnega osumljenca so ustavili in prijeli. Ugotovljeno je bilo, da je iz vozila metal artikle, ki jih je ukradel v več prodajalnah. Predmete so zasegli in jih vrnili osebju prodajaln. 22-letnega osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja
tatvine.

Tatvina

Na območju naselja Brvi (PP Brežice) je med 7. 12. in 8. 12. nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 200 litrov goriva.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Slovenska vas, Dobova, Ribnica) izsledili in prijeli 19  državljanov Rusije, 11 državljanov Bangladeša, pet državljanov Indije, tri državljane Afganistana, tri državljane Kube, dva državljana Maroka, dva državljana Sirije in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.