petek, 26 aprila, 2024
DomaKronikaPri belem dnevu kradel. Domačini so ga ujeli. Koliko časa še zatiskanje...

Pri belem dnevu kradel. Domačini so ga ujeli. Koliko časa še zatiskanje oči?

Vse od osamosvojitve Slovenije je naša država postala zelo tolerantna in mila do nekaterih prebivalcev, ki pa očitno krojijo dneve tudi ostalih prebivalcev JV Slovenije, ki praviloma delajo in poskušajo zaščititi svojo lastnino. Pri slednjem so nekateri uspešni, drugi žal ne. Najbolj zaskrbljujoče pa je, da se večkratni storilci kaznivih dejanj, kmalu spet znajdejo na naših dvoriščih in v hišah. In če policija naredi kolikor toliko veliko, se očitno zalomi kasneje, ko so posamezniki po pridržanju obravnavani pred ‘tehtnico’ pravice oz. pravosodjem.

Bralec nam je poslal svojo izkušnjo petkovega popoldneva v mirni stanovanjski soseski v Novem mestu, le streljaj od novomeške Policijske uprave. O omenjeni problematiki se sicer veliko govori, a napredka t.i. integracije ni, kar vedo številni oškodovanci JV Slovenije.

Pismo bralca:
Pozdravljeni! Spet ena ‘zlajnana’ tema na Dolenjskem in vsem znana situacija,  problematika Romov. Pa vendar se mi zdi potrebno, da se o tem piše in govori, mogoče pa bo enkrat naletelo na prava ušesa. Danes se je namreč med 15.00 in 16.00 zgodil incident v Veliki Bučni vasi v Nm, kot že omenjeno sredi belega dne!

Pri belem dnevu kradel. Domačini so ga ujeli. Koliko časa še zatiskanje oči?
TAT, KI SO GA DOMAČINI ZASAČILI IN UJELI

‘Neznanec’ si samozavestno ogleduje stanovanjske hiše in gospodarska poslopja. Imel sem srečo, da sem ga med svojo ‘čik pavzo’ zalotil na dvorišču ko sem stopil iz hiše. Takoj me je prosil za kozarec vode, pogledam če je sam in ga vprašam kako hudiča si ti našel sem (hiša je namreč kar skrita, on pa se pojavi pred vrati!).

Dam mu kozarec vode, naredi požirek, ostalo pa zlije po tleh…čez 10 minut pride tašča, me nekaj sprašuje in takoj mi je bilo jasno da je bil ta isti tudi pri njej in jo prosil za vodo. Po tiho razmišljam, da bom poklical policijo naj večkrat pošljejo patruljo na C. brigad, kjer je enosmerna ulica, da se take stvari ne bi dogajale. To povem partnerki, in ona se odloči, da pokliče policijo … Stopila je na dvorišče in s ceste zaslišala kričanje na pomoč in da naj nekdo pokliče policijo. Hitro se obujem, stečem na cesto in vidim istega Roma, ki beži pred žensko, katera je klicala na pomoč. Ta moški je namreč vstopil v njeno hišo, se vanjo zaklenil, pobral cca 500€, ročno uro in močno prestrašil njeno 4 letno hčerko.

Pognal sem se za njim, ga skušal ustaviti, on je začel udarjati proti meni… Vsi trije (jaz, moja partnerka in oškodovana soseda) gremo za njim kamor pač gre. Bežal je kar čez cesto, polno avtomobilov, proti Hoferju v Bršljinu. Med kolono vozil se je kar usedel v naključni avto, ki je stal v koloni, in začel kričat da ima pištolo! Naletel je na ‘pravega’ možakarja ki se ni prestrašil in ga brcnil iz avta… Jaz in stanovalec iz istega naselja sva ga ujela pred Hoferjem, potem je ta stanovalec odhitel domov k hčerki oškodovanke, sam pa sem nekako obvladal tega Roma… Sem sicer dobil tri udarce, enega v obraz in dva v levo roko, s katero sem zakril glavo…med pretepom mu je iz žepa padla igla…super si mislim, še to…doma imam še ne dve leti starega sina…lahko bi nas okužil ali karkoli…

Želim, da se o takih stvareh piše in glasno govori! Z njim se ne bo zgodilo nič! Ker je pač cigan! Prosto se sprehajajo po naših parcelah in hišah, in to sredi dneva! Ne gre več tako… Pišite, objavljajte in naj se glasno govori o takih stvareh, upam da se enkrat tudi oblast naveliča to poslušat in da končno ukrepa!, je še zapisal bralec, občan Novega mesta.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča