petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPri izkopu našel kar 105 kosov pehotnega streliva

Pri izkopu našel kar 105 kosov pehotnega streliva

Tudi v petek gasilcem in ostalim pristojnim službam nudenja pomoči in reševanja ni zmanjkalo, poroča novomeški Regijski center za obveščanje.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev
2. 4. 2021 ob 11.16 je pri naselju Gorenji Podboršt, občina Mirna Peč, krajan pri zemeljskih delih na travniku našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije, so v prisotnosti policije na kraju najdbe nadzorovano uničili 105 kosov pehotnega streliva kalibra 7,9 mm, italijanske izdelave, iz obdobja 2. svetovne vojne.

2. 4. 2021 ob 8.57 je na Planini, občina Semič, tlelo na požarišču objekta, kjer je gorelo ostrešje počitniške hiše. Gasilci PGD Črmošnjice in Kot-Brezje so požarišče razkopali in pogasili.

Nesreče v cestnem prometu
2. 4. 2021 ob 9.08 je v naselju Lisec, občina Trebnje, voznik osebnega vozila trčil v obcestno škarpo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka in pregledali vozilo. Za odstranitev vozila bo poskrbela vlečna služba. Poškodovanih ni bilo.

Nesreče z nevarnimi snovmi – ljudje kot neposredni vzrok onesnaženja
2. 4. 2021 ob 9.45 je bila pri naselju Gorenja Nemška vas, občina Trebnje, prevrnjena cisterna za gnojevko. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj, nudili pomoč lastniku pri postavitvi cisterne na kolesa in počistili cestišče. Do onesnaženja ni prišlo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča