Pri padcu s kolesom otrok huje poškodovan

Pri padcu s kolesom otrok huje poškodovan

-
0 874

Krški policisti so bili 14. 8. ob 13.37 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh kolesarjev v Straži pri Raki. Opravili so ogled in ugotovili, da sta otroka kolesarila po lokalni cesti po strmem klancu navzdol. Pri
vožnji skozi ovinek je eden izmed otrok izgubil oblast nad kolesom, zapeljal s ceste in padel. Huje poškodovanega otroka so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Otroka sta med vožnjo uporabljala zaščitni čeladi. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Sevniški policisti so 14. 8. okoli 12. ure med kontrolo prometa v Sevnici ustavili voznika osebnega avtomobila Seat cordoba. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,03 miligramov alkohola. Neregistriran avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Črnomelj so 15. 8. dopoldne v Črnomlju ustavili voznika, ki na osebnem avtomobilu Volkswagen passat ni imel nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni kršitelj vozi neregistriran avtomobil in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je pod vplivom
alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V prometni nesreči v Črnomlju poškodovanih šest ljudi

14. 8. nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča v naselju Kočevje na območju Črnomlja. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 60-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v Renault clio, v katerem je bilo poleg voznika še pet oseb, med njimi štirje otroci. V bolnišnici so oskrbeli voznika clia, potnico in štiri otroke. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog, ukrepali pa bodo
tudi zoper voznika clia, ki je v vozilu prevažal več oseb, kot je dovoljeno, otroci pa niso bili pripeti in zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi.

Prometna nesreča v Dolenjskih Toplicah

14. 8. okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča v bližini Dolenjskih Toplic. 21-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino.
Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico., so še sporočili s PU Nm-