četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaPri rdeči v nesrečo. Ukradli za 3.000 € bakrenih žlebov

Pri rdeči v nesrečo. Ukradli za 3.000 € bakrenih žlebov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 67 nujnih primerih. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih
nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin.

V križišče pri rdeči luči na semaforju

Nekaj po 7. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Seidlovi cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 48-letna voznica osebnega avtomobila, ki je pri rdeči luči na semaforju zapeljala v križišče in trčila v voznika tovornega vozila, ki je pravilno pripeljal iz smeri Rozmanove ulice. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov ji bodo policisti izdali plačilni nalog.

Padec kolesarja

Iz bolnišnice so nas obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti PP Metlika so ugotovili, da se je nesreča zgodila okoli 5.30 na cesti med Brezovico in Bušinjo vasjo, kjer je 51-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval.

Poškodovan voznik mopeda

Okoli 10.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika mopeda na Šegovi ulici v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila peljal po Westrovi ulici. Ob vključevanju na prednostno cesto je odvzel prednost 16-letnemu vozniku mopeda, ki je pravilno pripeljal po Šegovi ulici. Po trčenju je mopedist padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost

Nekaj po 15.30 so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Dolenji vasi pri Artičah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 78-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil, ki ga je vozil 20-letni voznik. Lažje poškodovano potnico iz vozila
20-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine

V kraju Mali Ban na območju PP Šentjernej je med 19. 2. in 13. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo in pomožni objekt in s strehe odtujil bakrene žlebove. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča