Pri Trebnjem usodno prečkanje AC, fizični napad na voznico!

0
9150

Ob 21. uri je na dolenjski avtocesti v smeri Novega mesta, pri izvozu Trebnje-vzhod,  osebno vozilo trčilo v dve osebi. Ena oseba je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, drugo pa so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Nekaj pred 21. uro so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri kraju Grm. Po prvih ugotovitvah policistov Postaje prometne policije Novo mesto je 37-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Ljubljane proti Novem mestu. Pri naselju Grm je kljub zaviranju trčila v dva pešca, ki sta prečkala avtocesto. 15-letni pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju, hudo poškodovanemu 22-letnemu pešcu pa so reševalci nudili prvo pomoč, ga oživljali in odpeljali v bolnišnico. Po podatkih iz bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti.

Kot je za oddajo Svet povedala zdravnica dr. Tea Jedlovčnik Štrumbelj, predstojnica kirurškega sektorja v SB Novo mesto, je bil  22-letnik, ko so ga pripeljali v bolnišnico, pri zavesti, ker pa je bil nemiren in agresiven, so ga morali pred obravnavo najprej umiriti. Ob sprejemu naj bi imel kar 1,44 mg/l alkohola v krvi.

Zdravniško pomoč so nudili tudi voznici. Po naših neuradnih informacijah zaradi fizičnega napada oseb, ki so prišle na kraj nesreče in naj bi šlo za znance oz. sorodnike ponesrečenih pešcev. Zadevo policisti še preiskujejo.

Pri Trebnjem usodno prečkanje AC, fizični napad na voznico!

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili s PU Nm.

Letos so na cestah območju Policijske uprave Novo mesto v dveh prometnih nesrečah umrli trije udeleženci – dva potnika v osebnem avtomobilu in pešec. Policisti opozarjamo na nevarno ravnanje pešcev, ki s hojo po
avtocesti ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu. Vozniki namreč ob hitrostih, ki so na avtocesti bistveno višje kot na ostalih cestah, pešca ne opazijo in ne pričakujejo. Še posebej je tako ravnanje nevarno v temnem delu dneva ali ob zmanjšani vidljivosti. V primeru okvare vozila naj voznik ustavi vozilo na odstavnem pasu, vključi vse štiri smernike in si nadene odsevni brezrokavnik. Na oviro na avtocesti naj druge voznike opozori z varnostnim trikotnikom, pokliče na pomoč in poskrbi za lastno varnost in varnost potnikov, ki naj čimprej zapustijo vozilo in stopijo za varovalno ograjo.

(foto: FB)