Pri Vinici lovili migrante

Pri Vinici lovili migrante

-
0 823

Izvedeli smo, da je večja skupina migrantov danes vstopila v Slovenijo, in sicer na območju Sinjega Vrha. Neuradno naj bi jih bilo okoli 40. Mejo naj bi prečkali oz. vstopili v Slovenijo na območju kjer ni panelne ograje.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi PU Nm nam je posredovala odgovor:

Okoli 11. ure sta policista PP Črnomelj med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri kraju Nova Lipa opazila skupino oseb, za katere sta posumila, da so nezakonito prestopili državno mejo. Šest tujcev sta prijela
in zadržala, po oceni pa naj bi se med 30 in 40 tujcev razbežalo. V izsleditev tujcev je bilo takoj napotenih več policistov , v iskanje so bili vključeni tudi policisti Posebne policijske enote PU Novo mesto. Na širšem območju so do večernih ur izsledili in prijeli še 41 tujcev. Policijski postopki s 46 državljani Pakistana in državljanom Indije še niso zaključeni. Na podlagi zbranih podatkov iz razgovorov s tujci je ugotovljeno, da so mejo nezakonito prestopili na kraju, kjer ni postavljene panelne ograje.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Tribuče in Kapele izsledili in prijeli še tri državljane Iraka, dva državljana Palestine, dva državljana Sirije, državljana Indije in državljana Šrilanke. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bosanskih registrskih oznak. Policisti so med pregledom vozila na podvozju našli skritega državljana Afganistana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.