sobota, 27 aprila, 2024
DomaVremePri vremenu brez sprememb

Pri vremenu brez sprememb

Ponoči bo jasno, predvsem v prvi polovici noči bodo razmere za opazovanje nebesnih teles zaradi odsotnosti Lune zelo ugodne. Do jutra bo po nekaterih nižinah osrednje in vzhodne Slovenije nastala megla. Na planotah Notranjske in v zatišnih legah severne Slovenije se bo ohladilo do 7 stopinj, po nižinah vzhodne Slovenije bo nekje 11, 12 stopinj Celzija, 13 bo bo v Ljubljanski kotlini, med 14 in 16 stopinj bo na Primorskem.

Še šesti dan v tem tednu bo sončno in suho vreme. Na Primorskem bo večji del dneva še pihala šibka burja, le ob morju bo popoldne prehodno zapihal maestral. Na Primorskem bo 30 stopinj, po nižinah večjega dela Slovenije bo 27, malce manj toplo bo le na severu države.

Tudi v naslednjih dneh bo možnost za nastanek popoldanskih ploh v gorah izjemno majhna. Ob rahlem ogrevanju bo ozračje zelo stabilno, še oblakov bo zelo malo. Šibak JV veter bo v sredogorje občasno še priprihal bolj vlažen, medtem ko bo SV -ik v visokogorje prinašal izjemno suh in topel zrak. Na višini Kredarice bo jutri 12 stopinj Celzija, na 1500 metrih okoli 16.

Nekaj megle bo po nižinah tudi v nedeljo zjutraj, sledil bo sončen in zelo topel dan, po nižinah večjega dela Slovenije se bo ogrelo do 29 stopinj. Suho in sončno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjem tednu. Tako jutra kot popoldnevi bodo postoma toplejši, v torek bo zapihal še JZ veter in marsikje po nižinah bo 30 stopinj. Sredi tedna se bo oblačnost povečala, hkrati pa tudi verjetnost za padavine. (Aleš Satler)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Usodna prometna nesreča

37. Straška jesen vabi