V&F: Pravi mojstri, pridite v Marof

V&F: Pravi mojstri, pridite v Marof

-
0 61

V Novem mestu, v dvorani Marof, se bo danes sklenila že 9. sezona regionalne košarkarske lige za igralce na vozičkih NLB Wheel. Za naslov prvaka se bosta udarila Castelvecchio (Italija) in KKI Vrbas iz BiH. Slovenska selekcija se bo borila za končno 7. mesto.

Tekmovanje vodi Zveza paraplegikov Slovenije. „Začetki so bili težki, a sem verjel v ta projekt. Danes lahko rečem, da je bila ideja prava, sprejeli so jo klubi v Avstriji, Sloveniji, na Hrvaškem, v BiH in Srbiji. Vidi se, da so si klubi tudi malce opomogli po gospodarski krizi, ki ni obšla niti športa invalidov. Prepričan sem, da bo prihodnje leto ta liga še boljša, morda jo razširimo na 10 ekip,“ pa tik pred koncem razmišlja vodja tekmovanja Gregor Gračner.

V tej sezoni je Liga NLB Wheel okrepila sodelovanje z Ligo ABA, ki je podprla prizadevanja lige in ekip. Svojo pozornost pa je izkazala z obiski na turnirjih v Aleksandrovcu, Beogradu in Zagrebu. V soboto bo igralce obiskal trener Krke Simon Petrov, slovenska selekcija pa bo zvečer gost KK Krka na tekmi domače lige med Krko in Zlatorogom.
Liga NLB Wheel, finalni turnir, Novo mesto, 22.4.

za 7. mesto:
Slovenija – KKK Singidunum (11.30)
za 5. mesto:
KKI Zagreb – KKI Vrbas (13.15)
za 3. mesto:
KIK Una Sana – KIK Zmaj (15.00)
za 1. mesto:
Castelvecchio – KKI Vrbas (16.45)