Pridržali kršitelja, nesreče, vlom, ilegalci

0
814

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 168 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 619 klicev.

Novomeške policiste so 7. 3. poklicali iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi s predvajanjem glasne glasbe nekdo kršil javni red in mir. 35-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval ukazov policistov in je nadaljeval s kršitvijo, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Izvedbo policijskega postopka je poskušal preprečiti 44-letni kršitelj, katerega so prav tako obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so obema izdali plačilni nalog.

V nesreči lažje poškodovane štiri osebe

Policisti PP Krško so bili 6. 3. okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med Pristavo in krajem Kalce Naklo. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je vozila 18-letna voznica. Lažje poškodovana udeleženca nesreče in prav tako lažje poškodovano potnico iz vozila 18-letne voznice in potnika iz vozila 27-letnega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Kršitelju zasegli avtomobil

Črnomaljski policisti so v noči na 8. 3. med kontrolo prometa na območju Vranovičev ustavili 18-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Renault megane so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola

V noči na 8. 3. so policisti PP Novo mesto v naselju Žlebej ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 30-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola so odvzeli prostost in ga pridržali. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom

V Rodinah pri Trebnjem je 7. 3. okoli 19. ure nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar, nakit in suhomesnate izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Zasegli ukraden avtomobil

6. 3. popoldne je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik kombija s pripeto prikolico na kateri je bil natovorjen osebni avtomobil Renault megane. Policisti so opravili mejno kontrolo in med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da gre za avtomobil, ki je bil ukraden v Franciji. Vozilo so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Nezakonito prestopila državno mejo

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 6. 3. in 9. 3. na območju Slamne vasi in Trnovca izsledili in prijeli dva državljana Maroka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj