Pridržali tihotapca in prestregli 79 ilegalcev

0
1925

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so na območju PU Nm v Brezju pri Veliki dolini prijeli osem tujcev, državljanov Turčije, ki so mejo prestopili izven mejnega prehoda. Zraven so prijeli še 28-letnega državljana Kosova z urejenim bivanjem na Hrvaškem, ki je bil, kot vse kaže, njihov vodič. Ko je ugledal policiste se je podal v beg, a so ga nekaj kasneje prijeli, vklenili in pridržali. V delo so se vključili še novomeški kriminalisti. V Novi vasi pri Mokricah so prijeli deset državljanov Malija. V Mihalovcu so prijeli šest državljanov Burundija (med njimi dva otroka).

Policisti vodniki službenih psov so dopoldne v Brezju pri Veliki dolini prijeli štiri državljane Burundija. Popoldne so jih črnomaljski policisti prijeli še šestnajst pri Ziljah.

Policisti na mejnem prehodu za mednarodni promet Metlika so dopoldne na vstopu kontrolirali tovorno vozilo v priklopnikom, črnogorskih tablic. Pri temeljiti mejni kontroli so v tovornem prostoru odkrili šest državljanov Afganistana, ki so se tam skrivali. Po prvih ugotovitvah so se na prikolico vkrcali na skrivaj na enem od avtocestnih počivališč na Hrvaškem. Pri tem so zagotovo imeli pomoč, saj je bila plombirana kovinska vrvica, s katero je bil zapečaten tovor, prerezana in nato spet spojena. Postopek so prevzeli hrvaški policisti.

Brežiški policisti so popoldne prijeli tri državljane Kube, ki so prišli do Rigonc mimo mejnega prehoda, v Sobenji vasi pri pet državljanov Indije. Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so na istem območju prijeli devet državljanov Sirije (pet otrok). V noči iz torka na sredo pri Ponikvah prijeli devet državljanov Konga, pri Slovenski vasi pa še tri. Postopki s tujci še niso zaključeni.