sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaPridržana zdravnika, ki sta neupravičeno izdajala zdravniška spričevala, eden tudi covidna potrdila

Pridržana zdravnika, ki sta neupravičeno izdajala zdravniška spričevala, eden tudi covidna potrdila

Sektor kriminalistične policije PU Maribor v okviru predkazenskega postopka danes izvaja zaključne aktivnosti v povezavi s preiskavo sumov kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. V zaključnih operativnih aktivnostih sodeluje več kot 100 kriminalistov s policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj in Nova Gorica. Dva zdravnika sta osumljena, da sta zlorabila svoj položaj, in sicer tako, da sta neupravičeno izdajala zdravniška spričevala, ki jih podjetja potrebujejo za svoje zaposlene ali jih ti potrebujejo kot dokaz svoje zdravstvene usposobljenosti za opravljanje dela. Eden od njiju je izdajal tudi potrdila o prebolevnosti covida-19 ter potrdila o HAGT in PCR testih. S tem naj bi zaslužila več kot milijon evrov.

Kot je pojasnil Beno Meglič, vodja sektorja kriminalistične policije na PU Maribor, je predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, usmerjen v smer utemeljitve sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 257. členu Kazenskega zakonika, jemanja podkupnine po 261. členu KZ in dajanja podkupnine po 262. členu KZ.

Na podlagi sodnih odredb so kriminalisti danes na širšem območju Republike Slovenije opravljali hišne preiskave poslovnih in stanovanjskih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Iskali so poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v kazenskem postopku. (24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča