V&F: Pred fronto udrihanje

V&F: Pred fronto udrihanje

-
0 1048

Zgodaj popoldne so nad Slovenijo začele nastajati nevihte z nalivi, udari strel. Ponekod je padala tudi sodra.

Ob 19.00 je občino Škocjan, predel okrog Bučke in sosednjih vasi prizadelo močno neurje. Na ceste se je vsula zemljina in pesek, podrtih je bilo več dreves na cesti med Dolenjimi Raduljami in Rako, voda je zalila nekaj objektov. Pri reševanju težav so sodelovali gasilci PGD Bučka in delavci cestnega podjetja.

Okoli 19.00 ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Brežice. V neurju je bilo  poplavljenih in razkritih več objektov. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so zavarovali plaz na cesti Dvorce – Cerina in gasilci PGD Veliki Obrež, Cerklje ob Krki in Pirošica, ki so iz treh objektov in podvoza izčrpali vodo, iz podvoza odstranili okvarjeno vozilo in prekrili dva stanovanjska objekta.

Okoli 19.00 ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Krško. V neurju je bilo  poplavljenih več objektov. Posredovali so delavci komunalnega podjetja, ki so odstranili podrto drevo na cesti Veliki Trn – Raka in gasilci PGE Krško, ki so iz štirih objektov v naselju Kerinov grm izčrpali vodo.

Okoli 19.00 ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Sevnica. V neurju je bilo  poplavljenih več cest, sprožilo se je nekaj plazov. Gasilci PGD Studenec so odstranili podrti drevesi v naselju Zavratec. Delavci komunalnega in cestnega podjetja so očistili prepuste, odstranjevali plazove in nanose kamnine na cestišče.

VIDEO: MARSIKJE DOBRO LULA 😉

Geplaatst door Dolenjskanews op Maandag 2 september 2019

Zaradi oblačnosti in vetra temperature ne bodo nizke, bo pa občutek povsem drugačen kot v preteklih dneh, precej bolj sveže bo oz. ne bo soparno. Na Primorskem bo okoli 18 stopinj, v večjem delu Slovenije bo 13, 14 stopinj Celzija, na Gorenjskem 10.

Dopoldne bo dež ponehal tudi v vzhodni Sloveniji, oblačnost se bo trgala, vseeno pa se do večera še ne bo povsem zjasnilo. Pihal bo svež SV veter, na Primorskem burja. Tukaj se bo ogrelo do 25, 26 stopinj Celzija, drugje po Sloveniji pa bo manj, in sicer od 20 do 22, v osrednji Sloveniji 23 stopinj Celzija.

V gorah bo ponoči oblačno s padavinami, proti jutru se bo meja sneženja spustila do okoli 2500m, a hkrati bodo padavine slabele, snega ne bo veliko. Zjutraj se bo v Julijcih že jasnilo, kaksneje pa se bo sonce pokazalo tudi drugod. Vetrovno bo, pihal bo zmeren SV veter. Čez dan bodo na 2500m 4 stopinje, na 1500m pa 9.

Do sredinega jutra se bo zjasnilo, tudi veter bo večinoma že ponehal. Sveže bo, marsikje v Sloveniji se bo ohladilo pod 10 stopinj. Sledil bo krasen sončen dan z zelo malo oblačnosti in temperaturami okoli 25 stopinj. Jasno in sveže bo tudi četrtkovo jutro, v popoldanskem in večernem času se bo od SZ pooblačilo, ogrelo se bo do 26 stopinj. V noči na petek nas bo prešla nova hladna fronta in prvi septembrski konec tedna bo minil v oblačnem vremenu, občasno bo deževalo. Razmeroma hladno bo, saj bodo najvišje dnevne temperature le okoli 20 stopinj Celzija.