četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremePrihodnjo sredo bo že december. Pa vreme do takrat?

Prihodnjo sredo bo že december. Pa vreme do takrat?

Ponoči bo jasno, veter v notranjosti bo ponehal, zato se bo hitro ohlajalo. Proti jutru pa bo nastala megla, ki bo preprečila še nižje temperature. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, zato se temperatura večinoma ne bo spustila pod ničlo. Tukaj bo zjutraj med 0 in 3 stopinje, v osrednji Sloveniji -2 stopinji, na vzhodu do -4 stopinje, v Alpskih dolinah se bo ohladilo do -7 stopinj.

Na Primorskem in v višjih legah bo sončno že od jutra, drugod se bo dopoldne še zadrževala megla, ki pa se bo do popoldneva večinoma razkrojila, kar pomeni da bo sredino popoldne sončno, burja na Primorskem bo postopno oslabela.

Ker vetra ne bo, šibko novembrsko sonce ne bo uspelo povsem premešati ozračja. V večjem delu Slovenije se bo temperatura ustavila pri 4 oziroma 5 stopinjah Celzija, topleje bo na Primorskem kjer se bo ogrelo vse do 13 stopinj Celzija.

V gorah bo povsem sončno, popoldne bodo ob Dinarski pregradi že nastali prvi oblaki. V prvi polovici dneva bo pihal šibak vzhodni veter, ki bo kasneje obrnil v JZ, k nam pa bo začel dotekati toplejši zrak.

Četrtek se bo po nižinah začel z meglo, na Primorskem pa z oblačnostjo. Oblaki se bodo čez dan počasi širili proti vzhodu, zato največ sonca pričakujemo v vzhodni Sloveniji. Ob naši zahodni meji bo začelo deževati že okoli poldneva, zvečer pa bodo padavine že zajele večji del države. Meja sneženja bo sprva nad 1500 metrov. V noči na petek in v petek čez dan bo oblačno in deževno. K nam bo od severa doteka hladnejši zrak, v severni Sloveniji bo občasno že lahko snežilo pod 1000 metrov, drugod bo meja sneženja še višje. Oblačno vreme s pogostimi padavinami bomo imeli tudi v soboto in nedeljo. Napoved glede meje sneženja je trenutno še precej nezanesljiva, morda pa v nedeljo na severu nekaj snežink pripleše vse do nižin. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča