V&F: Prihrumela bo fronta, višje tudi sneg

0
439

Veter južne smeri že naznanja spremembo vremena. Ciklon nad zahodno Evropo se poglablja in našim krajem se približuje hladna fronta, ki bo poleg dežja, v višjih legah po Evropi in pri nas, nasula tudi nekaj snega.

Po suhih dneh nas bo tako dosegla hladna fronta, ki pa bo najbolj izrazita ponoči oz. v petek zjutraj oz. dopoldne. Pričakujemo lahko nalive in okrepljen veter, predvsem na Primorskem pa tudi posamezne nevihte s sodro. V nekaj urah lahko pade okoli 50 litrov padavin na kvadratni meter. Meja sneženja se bo na Notranjskem spustila do nadmorske višine okoli 600 metrov, drugod bo ostala nad 1000 metri. V visokogorju lahko zapade okoli pol metra snega.

V petek sredi dneva bodo padavine slabele in se umikale proti vzhodu. Oblačnost se bo trgala, a bodo popoldne še nastale krajevne plohe. Sledila bo sončna in topla sobota, a že nedelja nam spet prinaša več oblakov, ki se jim bodo popoldne pridružile še krajevne plohe, tudi nevihte. Aprilsko vreme z nekaj oblaki, sonca in dežja nas bo spremljalo tudi v prihodnjem tednu. (Rok Nosan)

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj