Prijave na zborovski festival Europa Cantat 2021

0
62

Priprave na enega največjih mednarodnih zborovskih festivalov Europa Cantat 2021, ki ga bo Ljubljana v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Evropske zborovske zveze gostila prihodnje poletje, uspešno in z velikim optimizmom potekajo tudi v tem zahtevnem času. Organizatorji bodo tako že v torek, 15. decembra 2020, odprli prijave na festival, na katerega vabijo zbore, družine, pare, posameznike ter vse ljubitelje zborovske glasbe, ne glede na starost in predznanje. Vsi, ki želijo na festivalu aktivno sodelovati, se lahko prijavijo na festivalski spletni strani. Cene za slovenske udeležence bodo nižje (cenik), prijavnine pa fleksibilne, kar pomeni, da bodo organizatorji v primeru sprememb, povezanih s covid-19, prijavnine vrnili. Prijave na festival bodo odprte do 15. februarja. 2021.

Festival Europa Cantat poteka vsake tri leta v drugem evropskem mestu in pomeni veliko priznanje tako državi kot izbranemu mestu, saj so pogoji izbora izjemno zahtevni. Med pevci s celega sveta je izjemno priljubljen in jih običajno gosti kar okrog 4.000. Festival je namreč netekmovalne narave, namenjen izobraževanju, koncertom in druženju ob pesmi.

Ljubljana bo torej poleti postala pojoče mesto, v katerem se bo med 16. in 25. julijem na 40 prizoriščih odvilo skoraj 200 glasbenih dogodkov. Udeleženci in obiskovalci se bodo lahko udeležili številnih ateljejev z vrhunskimi mentorji, množičnega petja na prostem, koncertov vabljenih tujih zasedb, drsalne revije ob zborovskem petju v živo ter številnih drugih projektov. »Vemo, da ponujamo fantastičen festival za vse, ki radi pojejo in so z glasbo kakorkoli povezani. Verjamemo, da se bodo ljudje z optimizmom ozrli v prihodnje poletje in ga del preživeli tudi z nami,« je povedala vodja festivala Europa Cantat Ljubljana 2021 Urška Bittner Pipan. Ob tem je še poudarila, da je eden največjih zborovskih festivalov, ki bo k nam pripeljal velike mednarodne zvezde zborovskega petja, za slovenske udeležence in udeleženke odlična priložnost, da stopijo v stik z najboljšimi ustvarjalci in se seznanijo z aktualnim svetovnim dogajanjem na področju različnih zvrsti vokalne glasbe.

Prijavni obrazec je pregleden in jasen. S prijavo boste organizatorjem sporočili tri izbrane delavnice, končni razpored bo nato glede na vse prijave in razpoložljivost naredila festivalska komisija. Do zapolnitve mest si boste s prijavo zagotovili tudi obisk najmanj enega koncerta vrhunskih vabljenih zasedb ali posebnega projekta dnevno po svoji izbiri, sodelovanje pri skupnem množičnem petju na prostem, prejeli pa boste tudi festivalsko pesmarico in programsko knjigo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj