ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaSlovenijaPrijavljeni na cepljenje prek eUprave bodo prejeli navodila NIJZ

Prijavljeni na cepljenje prek eUprave bodo prejeli navodila NIJZ

Potem ko je prvi poskus vzpostavitve centralnega zbiranja prijav na cepljenje proti covidu-19 spodletel, ministrstvo za zdravje in NIJZ zdaj pripravljata novo aplikacijo.

Potem ko je informacijski pooblaščenec opozoril, da ni jasnega namena, s katerim se na eUpravi zbira interes za cepljenje proti covidu-19, je NIJZ prijavljene obvestil, da podatke zbira z namenom razumevanja potrebnih količin cepiv in preverjanja pripravljenosti za cepljenje. Obvestil jih je, da bodo prejeli navodila za prijavo v naročilno knjigo. Navedli so še, da je upravljavec zbirke podatkov NIJZ, obdelovalec pa ministrstvo za javno upravo, da bodo podatke hranili devet mesecev in da lahko posameznik še pred tem rokom pri upravljavcu, torej NIJZ-ju, zahteva njihov izbris.

Zapisali so tudi, da bo NIJZ v sodelovanju z ministrstvom za zdravje v okviru portala eZdravje pripravil aplikacijo za naročanje na cepljenje proti covidu-19, ki bo na nacionalni ravni uvedena v prihodnjih dneh. Zato bodo tisti, ki so izrazili interes za cepljenje prek eUprave, v prihodnjih dneh prejeli SMS-sporočilo ali elektronsko pošto, na katero bodo morali odgovoriti po priloženih navodilih, če se bodo želeli uvrstiti v naročilno knjigo. Naročilo bo nato posredovano izbranemu osebnemu zdravniku in cepilnemu centru. V odgovor bodo nato prejeli obvestilo o datumu, uri in kraju cepljenja, je zapisano.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča