nedelja, 16 junija, 2024
DomaKronikaPrijela nasilneža, ukradli tri mopede

Prijela nasilneža, ukradli tri mopede

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 343 klicev. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in iru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, iskanja pogrešane osebe, sprožitve
signalno varnostne naprave, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in nedovoljenih prehodov državne meje.

Nekaj po 11. uri so bili policisti obveščeni, da naj bi na železniški postaji v Krškem dva neznanca s plinskim razpršilcem poškropila moškega, mu grozila in pobegnila. OKC je o dogodku takoj seznanil policiste na terenu in na podlagi opisa so pri Drnovem izsledili in ustavili avtomobil z 29-letnim in 17-letnim osumljencem iz romskega naselja Kerinov Grm. Zasegli so jima plinska razpršilca in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Zaradi kršitev jima bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Tatvine

Med 23. 6. in 26. 6. je v Šentjoštu nekdo s travnika ob stanovanjski hiši odtujil kardan za balirko in lastnika oškodoval za 600 evrov.

Z dvorišča objekta na Resslovi ulici v Novem mestu je nekaj po 13. uri nekdo odtujil električno gorsko kolo Specialized Levo.

Med 25. 6. in 26. 6. je z dvorišča stanovanjske hiše na Vinjem Vrhu v občini Šmarješke Toplice nekdo odtujil dva avtomobilska akumulatorja in tri kolesa z motorjem, znamke Yamaha Versity, znamke Malaguti in Tomos MC 80. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Okoli 12.30 so policisti na območju Obrežja ustavljali voznika osebnega avtomobila Peugeot hrvaških registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo, potem pa avtomobil ustavil na odstavnem pasu in peš pobegnil. Policisti so 35-letnega moškega dohiteli in prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je državljan Hrvaške v vozilu prevažal štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu
Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Čatež ob Savi) zsledili in prijeli 24 državljanov Bangladeša, 21 državljanov Pakistana, štiri državljane Rusije, tri državljane Afganistana, dva državljana Maroka, dva državljana Alžirije, dva državljana Iraka in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še
niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča