četrtek, 22 februarja, 2024
DomaKronikaPrijeli avtomobilskega vlomilca, tatovi kabla

Prijeli avtomobilskega vlomilca, tatovi kabla

Policisti prijeli osumljenca, ki je na območju Novega mesta vlamljal v vozila. Policisti PP Novo mesto so v mesecu oktobru in novembru obravnavali več vlomov v osebna vozila. V večini primerov so ugotovili, da so bili oškodovani lastniki, ki so na vidnih mestih v vozilu brez nadzora puščali denarnice in druge vrednejše premete, v nekaj primerih pa vozila pustili celo odklenjena. Poleg denarja je odtujeval tudi bančne kartice, s katerimi je opravil več dvigov denarja.

Z intenzivnim zbiranjem obvestil in drugimi preiskovalnimi ukrepi so policisti pridobili dovolj uporabnih podatkov in potrdili, da je kaznivih
dejanj vlomov osumljen 39 letni moški z območja Novega mesta. Storilca so izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Na podlagi odredbe sodišča so na pri njem opravili hišno preiskavo, med katero so našli in zasegli predmete, ki jih je uporabil ob storitvi teh dejanj in več predmetov, ki jih je ukradel. Zoper osumljenca so na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj tatvine.

Policisti ugotavljajo, da so žrtve vlomov v vozila največkrat občani, ki na vidnih mestih v vozilih nezavarovane puščajo različne predmete, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni in računalniki. Storilci vlamljajo predvsem v večernih in nočnih urah na način, da razbijejo stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko škodo na vozilu. Občane pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Svetujejo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov in vozila zaklepajo. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru bistveno večja kot vrednost odtujenih predmetov.

Tatvine

Na območju Košenic so neznanci z drogov ob železniški progi odtujili okoli 250 metrov komunikacijskega kabla in povzročili za okoli 5.000 evrov premoženjske škode. Policisti ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa.

Nekaj po 20. uri je v Dolenjem Medvedjem selu na območju PP Trebnje nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Peugeot, ki je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi. Storilec je ob speljevanju izgubil oblast nad vozilom, trčil v stanovanjsko hišo, kjer je vozilo obstalo in pobegnil. Policisti okoliščine kaznivega dejanja odvzema motornega vozila še preiskujejo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča