Prijeli ilegalca, ki je ukradel vozilo. Prestregli še 26 tujcev

0
70

Policisti PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 4. 7. pri Lokvah prijeli državljana Maroka. Med postopkom so ugotovili, da je tujec nezakonito prestopil državno mejo in pri Obrhu pri Dragatušu z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Renault kangoo, v katerem so bili ključi vozila. Avtomobil so policisti zasegli in ga vrnili lastniku, tujcu pa odvzeli prostost in ga pridržali. Okoliščine še preiskujejo, osumljenca pa bodo zaradi odvzema motornega vozila ovadili na pristojno tožilstvo.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 3. 7. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PU Novo mesto so med 3. 7. in 6. 7. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Lokev, Gabra, Štrekljevca, Brega pri Sinjem Vrhu, Tanče Gore (PP Črnomelj), Šutne, Podbočja (PP Krško), Loč (PP Brežice) in Karteljeva (PP Novo mesto) izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 12 državljani Pakistana, štirimi državljani Maroka, tremi državljani Tunizije in dvema državljanoma Alžirije še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj