Prijeli nasilna roparja

0
1442

Policisti PP Šentjernej so bili 26. 4. nekaj pred 20. uro obveščeni o ropu na parkirnem prostoru v Dobruški vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev. Med policijsko  preiskavo so ugotovili, da sta storilca na parkirnem prostoru napadla in pretepla 54-letnega voznika tovornega vozila, ga poškodovala, mu iz vozila odtujila več osebnih predmetov in pobegnila. Žrtev so oskrbeli v novomeški bolnišnici, moški je utrpel lažje poškodbe. Na podlagi ugotovitev nadaljnje preiskave so policisti pridobili odredbo za hišno preiskavo na naslovu bivanja dveh osumljencev iz Dobruške vasi, starih 30 in 32 let. Obema so odvzeli prostost, ju pridržali in s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper oba odredil pripor. Nekatere okoliščine ropa policisti še preiskujejo.

Nasilje v družini

Policisti PP Novo mesto so posredovali zaradi nasilja v družini v Novem mestu. Ugotovili so, da je 62-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad nekdanjo partnerko. Žrtev je pretepal, ji grozil, omejeval svobodo in jo spravljal v podrejen položaj. Zaščitili so žrtev in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 62-letnega osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Krški policisti so bili obveščeni o nasilju v družini v okolici Krškega, kjer naj bi nasilnež pretepel ženo in jo poškodoval. Poškodovano žensko so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvi. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini, saj naj bi po prvih ugotovitvah že dalj časa izvajal nasilje nad ženo.

Tatvina

Z delovišča pri Gorenjem Gradišču pri Šentjerneju je med 13. 5. in 16. 5. nekdo odtujil 70 betonskih robnikov in 30 vreč cementa. Podjetje, ki izvaja dela, je oškodovano za okoli 600 evrov.

Oškodovanec je policiste PP Novo mesto obvestil, da je med 11. 5. in 14. 5. na Novem trgu v Novem mestu nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil moško treking kolo znamke Scott. Ocenjuje, da je oškodovan za 900 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj