sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaPrijeli nevarnega voznika in tatu

Prijeli nevarnega voznika in tatu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 79 nujnih primerih. Obravnavali so 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodovdržavne meje.

Nevarnega voznika prijeli in mu zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 19. uro obveščeni, da naj bi na območju Poljan pri Mirni Peči pijan voznik osebnega avtomobila Mercedes z objestno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Nevarnega voznika so policisti izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 55-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran, tehnično neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil odrejen strokovni pregled. 55-letnik je policistom grozil, da jih bo ubil, z vpitjem in nedostojnim vedenjem je kršil javni red in mir. Ker ni upošteval ukazov in se ni pomiril, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Med kontrolo prometa v Trnovcu so metliški policisti okoli 19. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 75-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Šentjernejski policisti so v noči na 19. 5. ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A6, ki sprva znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Kršitelja so izsledili in ugotovili, da gre za 34-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,33 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prijeli tatu

Sevniške policiste so nekaj po 17. uri poklicali na pomoč iz prodajalne v Sevnici, kjer naj bi moški odtujil več artiklov in pobegnil z osebnim avtomobilom. Policisti so se takoj odzvali in na podlagi opisa 35-letnegaosumljenca izsledili in ustavili. Ukradene predmete so mu zasegli in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper 35-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V Dolenjih Laknicah na območju PP Trebnje je z dvorišča kmetijskega objekta nekdo odtujil dva traktorska priključka. Lastnika je oškodoval za okoli 1.800 evrov.

Na Gubčevi cesti v Trebnjem je med 17. 5. in 18. 5. nekdo vlomil v poslovne prostore. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča