petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPrijeli pet tihotapcev in prestregli 309 ilegalcev

Prijeli pet tihotapcev in prestregli 309 ilegalcev

Varuhi državne meje so na območju PU Nm imeli med minulimi prazniki veliko dela zaradi tihotapcev ljudi in nedovoljenih prehodov meje.

7. 4. okoli 13. ure so policisti na območju Obrežja ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da državljanka Litve v vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Prav tako na Obrežju so 8. 4. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila s Kosova, ki je prevažal štiri državljane Turčije. 9. 4. so na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila iz Turčije, ki je prevažal sedem državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 10. 4. so na Obrežju kontrolirali voznika kombija in voznika osebnega avtomobila ukrajinskih registrskih oznak. Državljana Ukrajine in sopotnik sta prevažala 12 državljanov Turčije. Osumljencem kaznivih dejanj, ki so tujcem omogočili nedovoljen vstop v Slovenijo, so policisti pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 7. 4 in 11. 4. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Orešje na Bizeljskem) izsledili in prijeli 48 državljanov Maroka, 43 državljanov Pakistana, 35 državljanov Nepala, 33 državljanov Rusije, 23 državljanov Kube, 20 državljanov Konga, 19 državljanov Sirije, 14 državljanov Afganistana, 13 državljanov Indije, sedem državljanov Bangladeša, po tri državljane Gvineje, Kitajske, Nigerije in Somalije, po dva državljana Kameruna, Toga, Iraka, Palestine, Irana in Turčije, državljana Šrilanke in državljana Benina in na območju Božakovega (PP Metlika) dva državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča