petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPrijeli štiri tihotapce in prestregli 245 ilegalcev

Prijeli štiri tihotapce in prestregli 245 ilegalcev

Medtem ko je z začetkom leta Hrvaška prevzela nadzor zunanje meje EU in ko smo se v Sloveniji odločili za umik ograje na meji, pa se število nezakonitih prehodov državne meje, vsaj po prejetih sporočili PU, ne zmanjšuje. Minuli konec tedna so varuhi meje na območju Policijske uprave Novo mesto prestregli 245 oseb, ki so na nezakonit način prestopile mejo. Prav tako so prijeli štiri osebe, ki so tihotapile tujce.

Minulo soboto okoli 14. ure so policisti na območju Obrežja ustavili osebni avtomobil znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Prav tako na Obrežju so 15. 4. okoli 22. ure ustavili voznika osebnega avtomobila iz Ukrajine, ki je v vozilu ukrajinskih registrskih oznak prevažal šest državljanov Turčije. V Brežicah so 16. 4. kontrolirali voznika osebnega avtomobila iz Severne Makedonije, ki je v vozilu hrvaških registrskih oznak prevažal tri državljane Kube, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 16. 4. so na Obrežju ustavili voznika Volkswagen touran italijanskih registrskih oznak. Državljan Romunije je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije. Osumljencem kaznivih dejanj, ki so tujcem omogočili nedovoljen vstop v Slovenijo, so policisti pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policisti so med 14. 4 in 17. 4. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Podgračeno, Ribnica, Grič, Mokrice) izsledili in prijeli 69 državljanov Maroka, 33 državljanov Bangladeša, 27 državljanov Kube, 19 državljanov Pakistana, 14 državljanov Indije, 14 državljanov Konga, 12 državljanov Sirije, osem državljanov Alžirije, sedem državljanov Nepala, štiri državljane Iraka, štiri državljane Rusije, tri državljane Tunizije, tri državljane Kube, tri državljane Afganistana, dva državljana Somalije in po enega državljana Irana, Kitajske, Sudana in Toga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča