sreda, 21 februarja, 2024
DomaKronikaPrijeli štiri tihotapce in prestregli 44 ilegalcev

Prijeli štiri tihotapce in prestregli 44 ilegalcev

Nekaj pred 15. uro so policisti na avtocesti pri Biču ustavili osebni avtomobil koprskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Srbije v vozilu prevaža dva državljana Bangladeša in tri državljane Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Pri naselju Dobe (PP Krško) so policisti prijeli 13 državljanov Bangladeša in državljana Pakistana. V okolici so prijeli 26-letnega državljana Bosne in Hercegovine, voznika osebnega avtomobila Opel signum švicarskih registrskih in 27-letnega voznika iz Ukrajine z osebnim avtomobilom BMW, romunskih registrskih oznak.

Na območju Kočevskih Poljan so ustavili kombi Opel vivaro. Med postopkom so ugotovili, da 41-letni osumljenec iz Pirana v vozilu prevaža 14 državljanov Bangladeša

Sprovajalcem, ki so tujcem nudili pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje in jih nameravali prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih
dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 33 tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč (PP Brežice) izsledili in prijeli osem državljanov Afganistana, pri Griču pri Dobličah (PP Črnomelj) državljana Pakistana, v bližini Jesenic na Dolenjskem (PP Brežice) državljana Afganistana, Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(foto: FB Policijske kontrole Dolenjske)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča