Prijeli štiri tihotapce in prestregli 70 ilegalcev

0
319

Čeprav se v političnem vrhu krešejo mnenja o ograji, je v zadnjih tednih zagotovo več primerov prestreženih tujcev, ki so vstopili na nezakonit način vstopili v Slovenijo, prav tako so spet zelo aktivni tihotapci ljudi.

11. 8. nekaj po 7. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Italije v vozilu prevaža pet državljanov Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Okoli 15.30 so na avtocestnem postajališču Grič kontrolirali voznika kombija slovenskih registrskih oznak. Dva državljana Turčije sta v vozilu prevažala šest državljanov Iraka in državljana Irana.

V noči na 12. 8. so na območju Trnja ustavili osebni avtomobil nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Nemčije v vozilu prevaža pet državljanov Irana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Štirim osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila, s katerimi so prevažali tujce. S kazensko ovadbo jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Irana in Iraka še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Loče, Dobeno, Dobova, Rajec, Velika Dolina) izsledili in prijeli 13 državljanov Indije, 11 državljanov Iraka, devet državljanov Nepala, devet državljanov Burundija, pet državljanov Irana, tri državljane Kube, dva državljana Gvineje, dva državljana Komorija in državljana Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.