sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaPrijeli tatico s 'suhim sadjem' za 300 €

Prijeli tatico s ‘suhim sadjem’ za 300 €

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 188 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Novomeški policisti prijeli tatico

Okoli 11. ure smo bili obveščeni, da naj bi v prodajalni v Novem mestu neznana ženska s prodajnih polic odtujila več suhomesnatih izdelkov in pobegnila. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in na podlagi opisa osumljenko izsledili v naselju Brezje. Zasegli so ji ukradene predmete v vrednosti več kot 300 evrov in jih vrnili osebju prodajalno. Osumljenko bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V Črnomlju so v noči na 6. 3. neznanci iz solarne elektrarne odtujili povezovalne kable in povzročili večjo premoženjsko škodo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Obrežje) izsledili in prijeli 11 državljanov Maroka, šest državljanov Kube, šest državljanov Indije, šest državljanov Šrilanke, štiri državljane Turčije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Iraka, dva državljana Rusije, državljana Bangladeša in državljana Somalije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča