Prijeli tatova koles, pijani, ‘napohani’ v prometu, vlomi

0
129

Novomeški policisti prijeli tatova električnih koles

V noči na 6. 7. so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da na polnilni postaji za električna kolesa na Seidlovi cesti nekdo najverjetneje krade kolesa. Takoj so odhiteli na kraj in v bližini opazili dva osumljenca, ki sta poskušala pobegniti, vendar so ju ujeli in zoper enega izmed uporabili prisilna sredstva. Ugotovili so, da sta osumljenca najprej navirala ključavnice, s katerim so električna kolesa priklenjena. Dve kolesi jima je uspelo odtujiti, tatvina tretjega pa je ostala pri poskusu. Kolesi so policisti zasegli in ju bodo vrnili oškodovancu. Zoper 20-letnega in 16-letnega osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, o dejanju mlajšega pa so že ponoči obvestili njegove starše.

Vlomi in tatvine

V Dobravici na območju PP Šentjernej je med 30. 6. in 3. 7. nekdo vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 1. 7. in 4. 7. je v okolici Črnomlja neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil več kolutov kovinske mreže. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 25.000 evrov.

V Brezini na območju Brežic je 4. 7. med 18. in 18.30 nekdo z ograjenega dvorišča stanovanjske hiše odtujil psičko pasme pritlikavi šnavcer, črne barve.

Na Mirni na območju PP Trebnje je v noči na 5. 7. neznanec vlomil v prostore podjetja in odtujil visokotlačni čistilnik, ročni vrtalnik in varilni aparat. Škode je za okoli 2000 evrov.

V Šmarju na območju PP Šentjernej je v noči na 5. 7. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola

Policisti PP Sevnica so bili 4. 7. nekaj po 7. uri obveščeni o prometni nesreči pri Orešju nad Sevnico. Opravili so ogled in ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov – nepravilne strani in smeri vožnje in vožnje pod vplivom alkohola, so mu izdali plačilni nalog v višini 1020 evrov in mu izrekli 16 kazenskih točk.

O prometni nesreči na parkirnem prostoru v Žužemberku so bili policisti obveščeni 5. 7. nekaj po 19. uri. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano motorno kolo in odpeljal s kraja. Policisti so povzročitelja nesreče izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 51-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznica pod vplivom prepovedanih drog

4. 7. popoldne so policisti PP Metlika med kontrolo prometa pri Trnovcu ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test. Ta je pokazal prisotnost prepovedanih drog, zato so ji odredili tudi strokovni pregled, ki ga je odklonila. 30-letni kršiteljici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Mopedistu globa tudi zaradi nedostojnega vedenja

O prometni nesreči na cesti med Trebnjem in Velikim Gabrom, kjer je padel motorist, ki naj bi bil pod vplivom alkohola, so bili trebanjski policisti obveščeni 4. 7. nekaj po 19. uri. Opravili so ogled in ugotovili, da je 67-letni voznik mopeda zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom in padel. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Kršitelj je vpil in žalil pričo prometne nesreče, nedostojno se je vedel tudi do policistov. Zaradi kršitev javnega reda in miru in kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v višini 1947,67 evrov, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj