četrtek, 22 februarja, 2024
DomaKronikaPrijeli tatove, ilegalce, ukradli avto, zasegli ukradenega, nesreča pri delu

Prijeli tatove, ilegalce, ukradli avto, zasegli ukradenega, nesreča pri delu

Policiste PP Krško so okoli 11. ure poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanci odtujili več prehrambenih artiklov in
pobegnili. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa v Kerinovem Grmu tatu izsledili in prijeli. Zasegli so mu ukradene artikle in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Tatvina

Z dvorišča stanovanjske hiše na območju Vinjega vrha pri Semiču je v noči na 4. 5. nekdo odtujil neregistriran osebni avtomobil Opel corsa rdeče barve, letnik 1996.

Zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Metlika je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled osmih natovorjenih vozil ter ugotovili, da je bil eden izmed avtomobilov ukraden v Franciji. Citroen C4 so zasegli in o ugotovitvah seznanili tožilstvo.

Prijeli tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Krško so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Šutne izsledili in prijeli štiri državljane Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po zaključenih policijskih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Poskušali so se izogniti mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pod ponjavo tovornega vozila odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Pijanega kršitelja pridržali

V popoldanskih urah so brežiške policiste poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Brežic, kjer je pijan moški nadlegoval družinske člane in žalil partnerko. Tudi po prihodu policistov se 33-letni kršitelj ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Nesreča pri delu

Policisti PP Črnomelj so bili okoli 9. ure obveščeni o nesreči pri delu na območju Vranovičev. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih se je nesreča zgodila pri razkladanju hlodovine s tovornega vozila, ko je hlod zdrsnil iz nakladalnih klešč in padel na 24-letnega moškega, ki se je nahajal ob tovornem vozilu. Hudo poškodovanega moškega so reševalci na kraju oskrbeli, kasneje pa je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU NM.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča