sobota, 18 maja, 2024
DomaKronikaPrijeli tatove krompirja

Prijeli tatove krompirja

Med opravljanjem nalog, povezanih s preprečevanjem tatvin poljščin, je vodnik službenega psa PP VSP Novo mesto 23. 7. na območju Sevnega pri tatvini krompirja zalotil moškega in dve ženski. Storilci so izkopali in z poskušali odtujiti večjo količino krompirja. Policisti so ukradene poljščine zasegli in vrnili oškodovancu, ki do prihoda policistov ni bil seznanjen o tatvini. Osumljence bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V Mrtvicah na območju PP Krško so 21. 7. neznanci z njive izkopali in odtujili okoli 200 kg krompirja.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je 22. 7. nekdo z ostrim predmetom poškodoval vrata in odbijač osebnega avtomobila in predrl pnevmatiko.

V Jurni vasi na območju PP Novo mesto je med 21. 7. in 22. 7. nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, na vratih pa je povzročil za okoli 100 evrov škode.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so 22. 7. dopoldne poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Novem mestu, kjer naj bi se pijan moški nedostojno vedel do družinskih članov. 60-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča