četrtek, 18 aprila, 2024
DomaKronikaPrijeli tatove. Prestregli tihotapca in 82 ilegalcev

Prijeli tatove. Prestregli tihotapca in 82 ilegalcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 50 nujnih primerih. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Prijeli tatove
Policiste PP Metlika je oškodovanec obvestil, da so na območju Gornje Lokvice neznanci z dvorišča hiše odtujili kovinske izdelke in pobegnili s kombijem. Policisti so se takoj odzvali, zbrali obvestila in 31-letnega tatu izsledili in ustavili. Ukradene predmete so mu zasegli in jih vrnili oškodovancu. Zoper osumljenca kaznivega dejanja tatvine bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine
V Prečni na območju PP Novo mesto je v noči na 16. 5. nekdo vlomil v kombi in odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1.000 evrov.

V noči na 16. 5. je v Brežicah neznanec vlomil v prostore zavoda in društva in odtujil več pločevink s pijačami.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti 17. 5. nekaj pred 6. uro ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Ugotovili so, da državljan Hrvaške v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 26 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Nepala, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Pakistana, šest državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, pet državljanov Afganistana, tri državljane Indije, tri državljane Šrilanke in dva državljana Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča