ponedeljek, 26 februarja, 2024
DomaKronikaPrijeli tatove, pridržali pijanega, pijan v nesrečo

Prijeli tatove, pridržali pijanega, pijan v nesrečo

Policisti PP Novo mesto so bili 1. 4. okoli 9. ure, obveščeni, da je na parkirnem prostoru v Novem mestu voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa vozila so povzročitelja nesreče izsledili in ugotovili, da gre za 32-letnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,23 miligramov alkohola. Zasegli so mu Renault megane, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

V noči na 2. 4. se je zgodila prometna nesreča na Senovem. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ob cesti. Povzročitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,39 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in Zakona o nalezljivih boleznih so mu izdali plačilni nalog.

Krški policisti prijeli tatove

O tatvini iz prodajalne v Krškem so bili policisti obveščeni ob 13. uri. Storilci naj bi odtujili suhomesnate izdelke in pobegnili z osebnim
avtomobilom. Takoj so se odzvali in na Senušah izsledili in ustavili avtomobil, v katerem so bili štirje osumljenci. Zasegli so jim ukradene
predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljence bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Kršitelja pridržali

Nekaj pred 13. uro so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz naselja Brezje, kjer naj bi kršitelj nadlegoval družinske člane. Pijan moški, ki je vpil na svojo mamo in jo žalil, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča