Prijeli tatove, vlomi, pijani v prometu

0
741

Brežiški policisti so bili v noči na 17. 8. obveščeni, da so z železniške postaje v Brežicah neznanci odtujili štiri kolesa. Takoj so začeli z aktivnostmi za izsleditev storilcev in v Brežicah prijeli štiri mladoletnike. Kolesa, ki so jih odtujili iz kolesarnice so zasegli in jih vrnili oškodovancu, o dejanju pa bodo seznanili pristojno tožilstvo in starše mladoletnikov.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Šentjerneju je v noči na 16. 8. nekdo vlomil v dva zabojnika in odtujil ročno orodje v vrednosti okoli 1000 evrov.

V okolici Novega mesta je v noči na 16. 8. neznanec skozi okno vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo in odtujil električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za 1200 evrov.

Na parkirnem prostoru v Gabrju je 16. 8. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

V Selah pri Dobovi je 17. 8. zvečer neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi odprto okno vstopil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnike je oškodoval za
1000 evrov.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola

V noči na 17. 8. so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v okolici Sevnice. Opravili so ogled in ugotovili, da je 22-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad avtomobilom in se z vozilom prevrnila. V litru izdihanega zraka je imela 0,56 miligramov alkohola. Povzročiteljici nesreče so odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Motorist pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so 18. 8. nekaj po 12. uri v Cerkljah ob Krki zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus 38-letnemu motoristu. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola, so
odvzeli prostost in ga pridržali. O vožnji pod vplivom alkohola so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli traktor

V Hrastju pri Mirni Peči so policisti 16. 8. ustavili voznika kmetijskega traktorja s pripeto prikolico. Med postopkom so ugotovili, da 71-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan traktor. Vozilo so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj