torek, 3 oktobra, 2023
DomaKronikaPrijeli tatu in prestregli 130 ilegalcev

Prijeli tatu in prestregli 130 ilegalcev

Policisti PP Krško so bili 29. 6. okoli 11. ure obveščeni, da naj bi iz prodajalne v Krškem neznanci odtujili več artiklov in pobegnili. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa avtomobil izsledili in ustavili v Veliki vasi. 44-letnemu osumljencu iz romskega naselja Kerinov Grm so zasegli ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper njega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Novem mestu je med 28. 6. in 29. 6. nekdo odtujil električne vodnike in vlomil v zabojnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Biču je med 5. in 14. uro nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, zaradi poškodbe vozila pa je nastalo za okoli 800 evrov škode.

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem, Brežice, Dobova, Nova vas pri Mokricah, Podgračeno, Šentlenart, Mihalovec) izsledili in prijeli 67 državljanov Maroka, devet državljanov Nepala, devet državljanov Rusije, osem državljanov Pakistana, štiri državljane Afganistana, štiri državljane Indije, tri državljane Šrilanke, tri državljane Alžirije, državljana Konga in državljana Palestine. Na območju PP Črnomelj (Paunoviči) so prijeli šest državljanov Maroka in na območju PP Metlika (Rakovec) deset državljanov Bangladeša in pet državljanov Rusije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča