Prijeli tatu, pijanega voznika, ilegalce

Prijeli tatu, pijanega voznika, ilegalce

-
0 639

V zadnjih 24 urah so se na območju PU Novo mesto zgodili najmanj trije vlomi, poročajo policisti Policijske uprave Novo mesto. Prijeli so tatu motornega kolesa in preprečili nadaljnjo vožnjo pijanemu vozniku ter pešpot ilegalcem

V Črnomlju je med 10. 4. in 11. 4. nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in iz blagajne odtujil menjalni denar.

V noči na 11. 4. so v Trebnjem neznanci vlomil v ograjen skladiščni prostor in odtujili lesene zabojnike z železnimi ploščami in profili. Škode je za okoli 3000 evrov.

Prijeli tatu

Črnomaljski policisti so v noči na 11. 4. v Črnomlju izsledili 24-letnega osumljenca, ki je pred tem v kraju Grič pri Dobličah ukradel motorno kolo. Motorno kolo so zasegli, osumljenca pa odpeljali v prostore za pridržanje.
Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja odvzema motornega vozila.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Nekaj po 17. uri je več voznikov policiste opozorilo na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti večkrat zapeljal na bankino, nevarno menjaval prometne pasove in prehiteval po odstavnem pasu. Policisti so se takoj odzvali, kršitelja izsledili in ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 31-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nezakonito prestopili državno mejo

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje dopoldne v naselju Zilje prijeli štiri državljane Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno
zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.