petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPrijeli tatu, večkratnega storilca kaznivih dejanj

Prijeli tatu, večkratnega storilca kaznivih dejanj

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 209 klicev. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, lahke telesne poškodbe, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja ddržave, poškodovanja tuje stvari, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Prijeli tatu

Nekaj pred 12. uro so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da naj bi na Uršnih selih nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil bakrene cevi in električne vodnike. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilca. V Zalogu na območju Straže so ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 54-letni voznik iz Črnomlja. Med postopkom so ugotovili, da gre za večkratnega storilca kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Ukradene predmete so mu zasegli in jih vrnili oškodovancu. 54-letnemu osumljencu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli avtomobil. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine in zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter drugih kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

Na Bizeljski cesti v Brežicah je v noči na 31. 5. nekdo vlomil v prodajni prostor in iz blagajne odtujil okoli 300 evrov.

V Stranski vasi na območju PP Novo mesto je v noči na 31. 5. neznanec vlomil v delavnico ob stanovanjski hiši in odtujil dve motorni žagi, dve kosilnici, kotno brusilko, električni in baterijski vrtalnik in posodo z gorivom. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 2.300 evrov.

V noči na 31. 5. je v naselju Ob Težki Vodi neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil motokultivator s priključki. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3.500 evrov.

Na Mirni je v noči na 1. 6. nekdo vlomil v prodajalno. Policisti preiskujejo okoliščine in izvajajo aktivnosti za izsleditev storilca.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča