petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaPrijeli tihotapca in prestregli 116 ilegalcev

Prijeli tihotapca in prestregli 116 ilegalcev

Varuhe meje imajo še naprej polne roke dela s tihotapci ljudi in tujci, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

V četrtek nekaj pred 10. uro so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili osebni avtomobil ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine vozilu prevaža tri državljane Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Okoli 15. 30 so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila iz Severne Makedonije in ugotovili, da 31-letnik prevaža tri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanoma Severne Makedonije in Ukrajine so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila, s katerima sta prevažala tujce. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli 45 državljanov Bangladeša, 24 državljanov Afganistana, 15 državljanov Pakistana, 14 državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, pet državljanov Sirije, dva državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča