petek, 26 aprila, 2024
DomaKronikaPrijeli tihotapca in prestregli 34 ilegalcev

Prijeli tihotapca in prestregli 34 ilegalcev

V zadnjih dneh imajo policisti PU Novo mesto še več dela z ilegalci, saj jih vsak dan prestrežejo več deset. Tudi danes čez dan se ukvarjajo z dvema skupinama. Z eno na Vahti in drugo pri Kočevskih Poljanah.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tribuč (PP Črnomelj) izsledili in prijeli osem državljanov Afganistana, v Butoraju (PP Črnomelj) devet državljanov Afganistana, pri Doblički Gori (PP Črnomelj) dva državljana Bangladeša, pri Miklarjih (PP Črnomelj) tri državljane Bangladeša in tri državljane Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

11. 8. nekaj pred 8. uro so policisti na območju Malega Nerajca (PP Črnomelj) izsledili in prijeli osem državljanov Bangladeša in državljana Pakistana. Med postopkom so ugotovili, da je državljan Pakistana tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Bangladeša še potekajo.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med kontrolo tovornega vozila registrskih oznak Črne gore na podvozju odkrili državljana Maroka, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v državo.
Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča