Prijeli tihotapca in prestregli 87 ilegalcev

0
2700

Medtem ko ograja na meji pada, pa imajo varuhi meje na območju PU Nm ob koncih poletnih tednov veliko dela, tako s tihotapci ljudi kot osebami, ki so nezakonito vstopile na območje Slovenije.

V petek nekaj po 18. uri so policisti na območju Podgračenega ustavili dva avtomobila slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da voznika iz Slovenije v vozilih prevažata 11 državljanov Nepala in dva državljana Indije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencema kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ju privedli k preiskovalnemu sodniku in jima zasegli avtomobila.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Slovenska vas, Mostec, Velika Dolina, Koritno, Dvorce, Rigonce, Mihalovec, Dobova) izsledili in prijeli 17 državljanov Iraka, 14 državljanov Turčije, osem državljanov Burundija, šest državljanov Egipta, šest državljanov Kube, štiri državljane Sirije, po dva državljana Indije, Konga, Gvineje, Nepala, državljana Kameruna, in državljana Gane, na območju PP Metlika (Krašnji vrh) osem državljanov Konga in na območju Trebnjega državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so sporočili s PU Nm.