četrtek, 2 maja, 2024
DomaKronikaPrijeli tihotapca in prestregli več kot tisoč ilegalcev

Prijeli tihotapca in prestregli več kot tisoč ilegalcev

Nadaljujejo se pestri dnevi za varuhe državne meje, saj je vse več oseb, ki mejo prestopa na nedovoljen način. V zadnjih dneh so policisti samo na JV Slovenije prestregli več kot tisoč oseb, ki so v Slovenijo vstopile na nedovoljen način. Prav tako imajo še vedno veliko opravka z osebami, ki kljub visokim kaznim, tihotapijo ljudi.

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi 12. 8. ustavili voznika osebnega avtomobila čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni državljan Češke v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Češke so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 11. 8. in 15. 8. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Podgračeno, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Loče, Čatež ob Savi, Sela pri Dobovi, Brezina, Trnje, Brežice, Mihalovec, Cirnik, Bizeljsko) izsledili in prijeli 496 državljanov Afganistana, 252 državljana Maroka, 100 državljanov Pakistana, 45 državljanov Indije, 20 državljanov Alžirije, 18 državljanov Iraka, 15 državljanov Šrilanke, 13 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Rusije, osem državljanov Sirije, osem državljanov Konga, sedem državljanov Palestine, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Irana, štiri državljane Tunizije, tri državljane Kameruna, tri državljane Turčije, tri državljane Senegala, po dva državljana Jemna, Azerbejdžana, Egipta in Mongolije in po enega državljana Libije, Ruande, Sudana, Nove Gvineje, Kitajske, Jamajke, Burundija in Slonokoščene obale. Na območju PP Krško (Krško) so izsledili in prijeli 20 državljanov Afganistana in šest državljanov Pakistana in na območju PP Metlika (Rosalnice) 11 državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča