Prijeli tihotapca, odkrili ilegalce

0
759

Na mejni prehod Obrežje je v jutranjih urah na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila in v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Prilipah izsledili in prijeli tri državljane Palestine in državljana Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pri avtocestnem
postajališču Grič pa še državljana Iraka, ki je tujcem omogočil nezakoniti prehod in jih z najetim avtomobilom slovenskih registrskih oznak nameraval prepeljati v notranjost države. Vsem so odvzeli prostost in jih pridržali. Avtomobil so zasegli, predvidoma danes pa bodo državljana Iraka s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nezakoniti prehodi državne meje

Pri Javorovici in Ribnici ob Savi so policisti izsledili in prijeli še tri državljane Egipta, po dva državljana Indije in Palestine in državljana Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj