Prijeli trgovinske tatove, prestregli ilegalce, voznica močno ‘odžejana’

0
2050

V noči na 8. 7. so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči pri Semiču. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila pri vožnji vzvratno zapeljala na brežino in se z vozilom prevrnila. 35-letna povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,12 miligramov alkohola (2,3 g/kg). Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so ji izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijana voznika ogrožala druge udeležence v prometu

Policisti PP Novo mesto so okoli 10.30 prejeli več klicev voznikov, ki so opozorili na nevarno vožnjo voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil iz smeri Dolnje Teže Vode, vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, nevarnega voznika izsledili in varno ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima 55-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola (2,03 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O nevarni vožnji voznika, ki je z vozilom vijugal po vozišču, so bili okoli 13. ure obveščeni tudi policisti PP Krško. Kršitelja so izsledili in ustavili v Krškem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 74-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola (1,4 g/kg), so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršiteljica pod vplivom alkohola

Okoli 19. ure so policisti PP Krško med kontrolo prometa v Krškem ustavili voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 47-letna kršiteljica vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,62 miligramov alkohola (1,29 g/kg). Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Voznici so zasegli tudi šest parov nove obutve, ki jo je prevažala v vozilu in ni znala pojasniti izvora ter pri sebi ni imela računov. Policisti okoliščine še preiskujejo, saj sumijo, da gre za odtujene predmete.

Trebanjski policisti in prometniki prijeli tatove

Nekaj po 19. uri so bili policisti PP Trebnje obveščeni o tatvini artiklov iz prodajalne v Trebnjem. Neznanci naj bi v nakupovalna vozička naložili večje število prehrambenih artiklov in z ukradenimi predmeti pobegnili iz prodajalne. Med tekom do avtomobila, s katerim so se kasneje odpeljali, sta se nakupovalna vozička prevrnila, ukradene predmete pa so storilci pustili na kraju. O tatvini je osebje prodajalne takoj obvestilo policiste, prav tako so koristne informacije posredovali tudi očividci in policisti PP Trebnje so v sodelovanju s policisti PPP Novo mesto izsledili in prijeli štiri osumljence, stare 24, 20, 18 let in mladoletnico. Okoliščine še preiskujejo, zoper osumljence pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine. Ugotovljeno je bilo, da so storilci odtujili 141 artiklov v vrednosti okoli 500 evrov.

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Na podvozju vozila so odkrili državljana Irana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Okoli 21. ure je prav tako na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so pri pregledu tovornega dela našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Predali so jih hrvaškim policistom.

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gorenji Radenci, Dalnje Njive, Srednji Radenci (PP Črnomelj), Čatež ob Savi, Ribnica (PP Brežice) in Slinovce (PP Krško) izsledili in prijeli 21 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi državljani Maroka, devetimi državljani Afganistana in dvema državljanoma Pakistana še niso zaključeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj