četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaPrijeli tri tihotapce ilegalcev

Prijeli tri tihotapce ilegalcev

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Obrežja v sredo nekaj po 10. uri ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni državljan Romunije in 19-letna državljanka Romunije v vozilu prevažata dva državljana Turčije, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo. Državljanoma Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postope z državljanoma Turčije še poteka.

Okoli 14.30 so prav tako na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A6, hrvaških registrskih oznak. Ugotovljeno je bilo, da trije državljani Hrvaške v avtomobilu prevažajo dva državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Trojici so odvzeli prostost in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljana Turčije sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 13 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Rusije, šest državljanov Kube, šest državljanov Indije, pet državljanov Maroka, štiri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, tri državljane Šrilanke, dva državljana Turčije in državljana Alžirije in v Novem mestu državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča