petek, 26 aprila, 2024
DomaKronikaPrijeli vlomilca in nasilneža

Prijeli vlomilca in nasilneža

V noči na 17. 4. so bili policisti PU Nm obveščeni o sumljivih osebah, ki naj bi na območju Straže vlamljale v poslovni objekt. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so izsledili in prijeli 29-letnega in 25-letnega osumljenca. Zoper oba so uporabili prisilna sredstva in ju obvladali. Ukradene predmete so jima zasegli in vrnili osebju prodajalne. Ovadili ju bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V Škemljevcu na območju PP Metlika je med 2. 4. in 16. 4. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil dve motorni žagi. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

Med 15. 4. in 16. 4. je v Dolenjih Kamencah nekdo skozi vrata vlomil v objekt. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V naselju Klečet na območju PP Dolenjske Toplice je v noči na 17. 4. neznanec z dvorišča odtujil kolo z motorjem Tomos APN6.

Kršitelja pridržali

Trebanjske policiste so v noči na 18. 4. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Trebnjem, kjer naj bi pijan kršitelj nadlegoval in pretepal družinske člane in stanovalce. Na kraju so vzpostavili javni red in mir, zoper 47-letnega kršitelja uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča