četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaPrijeli vlomilca, lažna 'traserja' sta ga okradla

Prijeli vlomilca, lažna ‘traserja’ sta ga okradla

Ob 12. uri so bili policisti PU Nm obveščeni o dveh sumljivih osebah, ki bi se na območju Spodnjega Starega Grada lahko pripravljali in izvrševanje kaznivih dejanj. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov, ki so v razgovorih z občani pridobili koristne informacije o opisu neznancev in smeri njunega bega. Prav na podlagi teh podatkov so policisti PP Krško okoli 16. ure na območju Spodnje Libne izsledili in prijeli dva mladoletnika. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca vlomila v stanovanjsko hišo v Spodnjem Starem Gradu.
Odtujila nista ničesar, z vlomom pa sta povzročila za okoli 1500 evrov premoženjske škode. Osumljenca, ki sta pobegnila iz vzgojnega zavoda, so pridržali in ju predali osebju zavoda. Po zaključeni preiskavi bodo zoper oba na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Za odgovorno ravnanje se policisti zahvaljujejo vsem občanom, ki so bili pozorni na sumljive okoliščine v njihovem okolju in so policistom posredovali informacije.

Oškodovanca zvabila iz hiše in mu ukradla denar

Okoli 11.30 sta se na dvorišče stanovanjske hiše v okolici Sevnice z osebnim avtomobilom pripeljala dva neznanca. S pretvezo o predstavitvi trase nove ceste je eden izmed njiju oškodovanca zvabil iz hiše, drugi pa je izkoristil njegovo nepazljivost, vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 1500 evrov. Oškodovanec je šele po njunem odhodu ugotovil, da je bil žrtev kaznivega dejanja. Policisti okoliščine še preiskujejo.

Policisti občanom ponovno svetujemo, naj bodo previdni ob obisku neznancev. Največ podobnih tatvin smo obravnavali v dopoldanskih urah, ko so starejši običajno sami doma. Svetujemo, da se ob obisku neznancev prepričajo, da gre dejansko za osebe, za katere se izdajajo, še bolje pa, da osebo odslovijo in ji svetujejo, da se vrne kasneje, ko bo ob obisku prisoten še kdo od domačih ali oseba, ki jo poznajo, ji zaupajo. Neznano osebo naj imajo ves čas pod nadzorom in jo ne vabijo v hišo. Tudi če hišo zapustijo le za kratek čas, naj vrata zaklepajo, imajo ključ pri sebi in so pozorni na osebni opis osebe, znamko in tip ter registrsko številko vozila. V primeru,
da postanejo žrtev kaznivega dejanja, naj o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči na Kočevarjevi ulici, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo. Ugotovili so, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v avtomobil 20-letnega voznika. V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,01 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Dobovi so brežiški policisti nekaj pred 20. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen xara. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,56 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo dveh tovornih vozil bolgarskih registrskih oznak odkrili šest državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča